Tabara Multi-Adventure Poiana Brasov

2 August 2020 - 7 August 2020
Detalii despre tabara mai jos

Descriere generala

Poiana Brasov este una dintre cele mai frumoase si moderne statiuni din Romania, atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara. Vara aceasta am pregatit, in Poiana Brasov un program plin de aventura si distractie pentru cei mici intr-un cadru de vis, la poalele Masivului Postavaru. Peisajele sunt splendide iar locatia ofera posibilitati multiple de activitati interactive, ateliere si drumetii usoare pentru copiii scolari.

Atestari

Progressive Sports este membru acreditat al ACA (American Camp Association) si ICF (International Camping Fellowship) incepand cu anul 2014 si beneficiaza de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor de tabere.

Acreditare American Camp Association

 

Toate programele si atelierele/workshop-urile de dezvoltare personala din cadrul taberelor sunt livrate de trainerii companiei NextSteve (co-fondata de Andrei Stefan), companie premiata cu titlul de “Compania Anului 2012 in Educatie” de catre Junior Achievement Romania si “Premiul de Excelenta - Sectiunea Inovatie in Educatie” in cadrul Galei RoCS 2012.

 

Locatie - Poiana Brasov

Tabara se va desfasura la Poiana Brasov. Vom fi cazati la Ana Hotels - Hotel Poiana 3*, chiar la baza telecabinei Capra Neagra si a padurii ce ne inconjoara.

 

 

Program Outdoor

Prin acreditarea Progressive Sports la organizatiile mondiale American Camp Association si International Camping Fellowship beneficiem de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor taberei. Programele sunt menite sa stimuleze procesul de invatare si dezvoltare prin experiente directe folosind activitati diverse.

 

1. Activitati introductive:

 • Regulamentul si programul taberei
 • Impartirea pe echipe a copiilor
 • Crearea unei identitati a echipelor: nume, steag, dansul reprezentativ
 • Parada echipelor

 

2. Activitati multi-adventure

 • Drumetie pana la Varful Postavaru:. Copiii vor porni in drumetie si vor dezlega indicii despre misterele si legendele din Masivul Postavarul. Pentru a afla toate indiciile copiii vor invata care sunt punctele cardinale si cum sa se orienteze in functie de ele pe harta.
 • Escalada pe panou: Copiii se vor catara fiind impartiti in echipe. Pe masura ce vor urca, ei vor primi puncte in anumite zone cheie ale traseului.
 • Mini-olympics: Mini-olimpiada sportiva contine diferite probe atat atletice (alergare, stafeta, jocuri de echilibru, jocuri de rapiditate in reactie, exercitii de “ski training”) cat si sportive (inot, fotbal) cu grade diferite de dificultate in functie de abilitatile fizice ale copiilor. Copiii vor concura in echipa pentru a castiga cupa “Mini-Olympics” castigata in urma punctajelor pe echipa.
 • Traseu cu obstacole: Copiii vor fi impartiti pe grupe si vor parcurge un traseu cu obstacole in padure. Traseul va avea aproximativ 300 m lungime si va avea diferite obstacole: sarituri peste copac, cauciucurile, aruncarea grendei, lemnele, jaloanele, bidonul de apa, panza de paianjen, schiurile, puntea indiana etc.

 

3. Activitati outdoor

 • Supravietuire & Capture the flag: In cadrul echipelor, copiii invata cum sa-si construiasca un adapost in padure folosindu-se de crengi, muschi si frunze. Pentru a crea o experienta distractiva, copiii se vor  juca Capture the Flag, un joc de strategie in care fiecare adapost va avea un steag care poate fi cucerit de celelalte echipe.
 • Tir cu arcul: Copiii vor fi impartiti in grupe si vor avea mai multe incercari de a nimeri mijlocul tintei cu sagetile.
 • Maraton Montan: Copiii vor alerga pe un traseu montan de aproximativ 1 km, care va fi amenajat in padurea de langa hotelul nostru.

 

4. Activitati indoor

 • Social Evenings: Neon party, Boardgames, Team challenges. Pe parcursul taberei vom organiza seri tematice in care copiii se vor distra cu nuante fosforescente pe ritmuri de electro, disco, rock etc. De asemenea isi vor exersa creativitatea si spontaneitatea in jocurile de tip boardgames si concursuri de curiozitati si provocari.
 • Let’s have some fun!: sunt activitati dinamice cu rolul de a intari comunicarea interpersonala la nivelul grupului si diminuarea inhibitiilor copiilor. Activitati: improvizatie, stand-up comedy, pictura cu piciorul, concurs de curiozitati.
 • Escape the house: este un joc de strategie pe echipe in care copiii trebuie sa rezolve puzzle-uri si sa gaseasca indicii pentru a iesi din cabana. Ei vor avea la dispozitie 60 min pentru a finaliza aceasta provocare.

 

5. Ultima seara

Copiii sunt premiati cu diplome pentru curajul de a parcurge probele intalnite in fiecare zi, castigand titlul de aventurier.

 

 

Dezvoltare personala

Programele de dezvoltare personala au deja o traditie de 5 ani in cadrul taberelor de vara pe care le organizam. Am integrat aceste programe de dezvoltare personala in cadrul taberelor noastre pentru a incuraja importanta educatiei non-formale in procesul de crestere, educare si dezvoltare emotionala a copiilor inca de la varste fragede.

In fiecare dupa-amiaza in cadrul activitatilor si jocurilor de dezvoltare personala, copiii vor primi provocari interactive “quest-uri”, pe care le vor realiza in cadrul echipei sau individual

In activitatile desfasurate, ne vom concentra atentia pe:

 • Abilitati de lucru in echipa (prin cooperare si comunicare)
 • Abilitati de auto-prezentare (prezentari in cadrul grupului)
 • Abilitati de lidership si cooperare pentru constientizarea calitatilor fiecarui copil in parte
 • Indentificarea lucrurilor in comun la nivel de hobby si subiecte de discutie
 • Intarirea comunicarii interpersonale si diminuarea inhibitior( imbunatarirea increderii in sine)
 • Importanta motivarii colegilor in diferite situatii si rezultatele pozitive pe care aceasta o poate avea asupra grupului
 • Incurajarea creativitatii si a sponteneitatii prin indeplinirea unor misiuni neobisnuite, inedite
 • Exprimarea deschisa a parerilor despre experinetele traite in timpul taberei si a celorlalti participanti
 • Abilitati de rezolvare a problemelor/ conflictelor intre participanti (prin simulari distractive)
 • Dezvoltarea gandirii logice necesara pentru rezolvarea eficienta unor activitati

 

 

Bagaj Necesar

Pentru a va usura munca in pregatirea bagajului copilului dumneavostra am venit cu cateva sfaturi pentru dumneavoastra:

 • Nu incarcati bagajul cu articole de imbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabara la munte.
 • O lista cu inventarierea hainutelor copilului ar fi binevenita deoarece acestea se pot incurca foarte usor.
 • De asemenea va sfatuim sa ii puneti in bagaj si cateva medicamente pentru raceala sau gripa, constipatie etc., medicamente care i-au fost administrate in trecut si pentru care nu prezinta vreo alergie.
 • Va sugeram sa nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute si pot distrage atentia copilului de la jocurile de cabana
 • In continuare aveti lista cu lucrurile care nu ar trebui sa lipseasca din bagajul copilului:

 

 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumetii)
 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)
 3. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)
 4. pantaloni scurţi
 5. tricouri (1/zi)
 6. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) + un pulover, polar etc.
 7. haină pentru seară
 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)
 9. trening
 10. şapcă, ochelari pentru soare
 11. crema protectie solara
 12. lenjerie intimă
 13. pijama
 14. pelerină de ploaie
 15. şlapi sau papuci de casă
 16. slipi/costum de baie
 17. bidon pentru apă (din plastic, maximum 1 litru)
 18. trusă de toaletă
 19. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea medicului taberei)
 20. Dezinfectant de maini + servetele umede si uscate

 

Ce spun parintii

intrebari si raspunsuri

 

Cum se face inscrierea intr-o tabara?

Inscriere in tabara se face completand formularul de inscriere, cu toate datele cerute, din sectiunea: http://www.progressivesports.ro/inscriere

Ulterior va vom trimite prin email-ul specificat de dvs. in formular, detaliile pentru rezervarea locului.

Cum se rezerva locul in tabara?

Rezervarea ferma a locului in tabara se face prin plata unui avans in valoare de 300 lei/copil in contul pe care vi-l vom specifica prin email.

Va rugam sa specificati numele complet al copilului si perioada taberei in care vreti sa il inscrieti, in sectiunea "Detalii" din ordinul de plata (OP).

Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in tabara?

Actele necesare pentru inscrierea in tabara sunt:

1. Adeverinta medicala de la medicul de familie cu mentiunea "apt pentru efort"

2. Aviz epidemiologic

3. Regulamentul de participare in tabara (pe care vi-l vom trimite prin email). Acesta trebuie citit si semnat.

Toate actele se aduc in original fie la intalnirea din Gara de Nord la plecarea in tabara, fie direct la pensiunea/hotelul unde se tine tabara.

Ce se intampla in cazul anularii rezervarii?

In cazul in care din motive ce tin de imprejurari neprevazute copilul nu poate participa in tabara, avansul de 300 de lei se va fi transferat pentru o alta tabara din sezonul care urmeaza. Avansul nu este returnabil, dar, in cazuri exceptionale, putem face si acest lucru.

 

Ce se intampla cand copilul este nevoit sa plece mai devreme de sfarsitul taberei?

Daca din motive neprevazute initial copilul este nevoit sa plece mai devreme din tabara atunci va vom achita diferenta zilelor ramase, in termen de maxim 7 zile.

Sunt permise telefoanele mobile si tabletele?

Tabletele nu sunt permise in tabara.

Nu putem sa restrictionam comunicarea dintre dvs. si copilul dvs., asa ca daca considerati ca este necesar sa ii dati un telefon mobil prin care sa comunice cu dvs. atunci noi nu avem nimic impotriva acestui lucru.

Comunicarea dintre dvs. si copil (in cazul in care nu are telefon mobil) se face prin telefonul coordonatorului taberei.

Cum vor sta in camera copiii?

Copiii vor sta in camere cate minim 2 si maxim 4 persoane (in cele mai multe cazuri vor sta cate 3 in camera). Daca se doreste o exceptie de la aceasta regula, pentru cazuri speciale, atunci putem sa indeplinim si aceasta cerinta, in masura gradului de ocupare a pensiunii/hotelului.

Din ce este alcatuit meniul?

Meniul este alcatuit din alimente sanatoase si este adaptat la nivelul de varsta al participantilor.

Nu vom avea sucuri acidulate si alimente semi-preparate, ci doar mancare sanatoasa.

Avem deasemenea pentru copii si suplimente pe partie: biscuiti, ceai, ciocolata etc.

Are nevoie copilul de bani suplimentari la el?

Copilul nu are nevoie de bani suplimentari din cauza ca tot ce va avea nevoie va avea din partea organizatorilor.

Copiii nu sunt lasati sa-si cumpere dulciuri/sucuri de la magazin.

Toate costurile suplimentare taberei (daca este cazul) le vom regla doar cu dvs. la inceputul sau la sfarsitul taberei.

Organizati si transportul dus-intors ?

In majoritatea taberelor asiguram si transportul dus-intors al copiilor in tabara. Locurile din care organizam transportul sunt Bucuresti si Ploiesti.

Transportul poate fi inclus in pret sau contra cost (va rog sa verificati oferta pentru aceste detalii).

Transportul se va face cu trenul (pentru: siguranta copiilor, evitarea traficului si blocajelor specifice DN1, libertate de miscare, inchegarea grupului etc.) si cu microbuzul din gara pana la pensiune/hotel. 

Cum sunt transportate bagajele?

Toate bagajele (trolere, genti, rucsaci, echipament de schi, biciclete etc.) este transportat cu microbuzul nostru, separat fata de transportul copiilor cu trenul. Copiii nu vor avea la ei decat un rucsac mic cu un sendvis, apa, fructe, jucarii, o carte etc. Toate bagajele mari le vom transporta noi direct la pensiune/hotel cu microbuzul.

Ce se intampla daca nu e zapada?

In cazul in care nu este zapada in perioada in care este programata tabara, atunci tabara va fi mutata in alta perioada din acelasi an.

Daca tabara este in vacanta de iarna, atunci perioada in care se va muta va fi tot una de vacanta. Acest lucru nu s-a intamplat in ultimii ani din cauza ca statiunile unde sunt organizate taberele dispun de tunuri cu zapada artificiala, care suplinesc lipsa zapezii naturale.

In cazul in care tabara nu se poate amana intr-o alta perioada convenabila pentru dvs., atunci avansul ramane valabil pentru o alta tabara organizata de noi din acelasi sezon sau din urmatorul sezon.

Cum este organizat programul sportiv/outdoor?

Programele outdoor (activitati, schi, snowboard etc.) sunt adaptate la nivel de varsta si de conditie fizica al participantilor.

Programele sunt facute in asa fel incat toti copiii sa poata face fata intensitatii activitatilor.

Cum este organizat programul de dezvoltare personala?

Programul de dezvoltare personala este adaptat la nivelul de varsta al participantilor. Activitatile sunt gandite in asa fel incat toti copiii pot intelege si participa la activitati. Programele sunt sustinute de catre trainerii nostri acreditati si cu o mare experienta in acest domeniu.

Care este limba de interactiune?

Limba cu care vom interactiona cu copiii este romana. Daca in tabara sunt copii de alta nationalitate atunci vom comunica cu acestia in limba engleza.

Pentru taberele cu specific de limba engleza, comunicarea se va face in limba engleza.

Inscrierile se pot face individual sau numai in grup?

Majoritatea taberelor sunt destinate inscrierilor individuale. In cele mai multe cazuri nu alaturam inscrierile individuale cu cele de grup. Daca acest lucru se intampla va vom anunta inainte de momentul inscrierii.

Avem unele perioade care sunt destinate si grupurilor. In general, perioadele pentru acestea nu sunt afisate public pe site-ul nostru. Avem constant grupuri de la gradinite si scoli particulare romanesti cat si de la scoli internationale/europene.

 

Pret

Tabara Multi - Adventure Poiana Brasov


Pretul taberei este de 1600 LEI


Observatii:

 • Pentru grupuri de copii, copii din aceeasi familie sau inscrieri in tabere consecutive oferim discounturi. Sunati-ne si intrebati-ne! Suntem flexibili!
 • Transportul dus-intors Bucuresti-Poiana Brasov NU este asigurat. Transportul va fi individual, asigurat de catre parinti.

Tabara Multi - Adventure Poiana Brasov

rezerva acum un loc!

 

 

 • LOCURILE SUNT LIMITATE VA RUGAM SA REZERVATI DIN TIMP !
 • Pentru rezervarea FERMA a locurilor in tabara se plateste un avans de 300 de lei, in contul specificat dupa completarea formularului de inscriere. Restul sumei se achita la sosirea in tabara. Avansul nu este returnabil, dar este transmisibil catre o alta perioada de tabara din acelasi an (vara sau iarna).