Tabara Busteni Adventure - Perioada ocupata

26 Iulie 2020 - 31 Iulie 2020
Detalii despre tabara mai jos

Descriere generala

Vara aceasta am pregatit, in Busteni, un program plin de aventura si distractie pentru copii intr-un cadru de vis, la poalele Masivului Bucegi. Peisajele sunt splendide iar locatia ofera posibilitati multiple de activitati interactive, ateliere si drumetii pentru copii.

Printre activitatile sportive din tabara enumeram drumetii in muntii Bucegi, escalada pe stanca, ateliere de supravietuire in natura cat si jocuri si activitati outdoor (menite sa stimuleze abilitati cum ar fi: echilibrul, tenacitatea, viteza de reactie, lucrul in echipa).

Alaturi de programul sportiv, programul de dezvoltare personala are scopul de a dezvolta abilitatile de comunicare si relationare, de a stimula curiozitatea si creativitatea si de a intregii educatia formala primita la scoala, prin activitati non-formale, personalizate special de catre trainerii nostri pentru programele de tabara.

Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoastere si descoperire al copiilor si de a-i invata importanta naturii si a sportului cat si importanta provocarilor sociale, in dezvoltarea lor actuala si ulterioara.

Atestari

Progressive Sports este membru acreditat al ACA (American Camp Association) si ICF (International Camping Fellowship) incepand cu anul 2014 si beneficiaza de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor de tabere.

Acreditare American Camp Association

 

Toate programele si atelierele/workshop-urile de dezvoltare personala din cadrul taberelor sunt livrate de trainerii companiei NextSteve (co-fondata de Andrei Stefan), companie premiata cu titlul de “Compania Anului 2012 in Educatie” de catre Junior Achievement Romania si “Premiul de Excelenta - Sectiunea Inovatie in Educatie” in cadrul Galei RoCS 2012.

 

Locatie - Busteni

Tabara se va desfasura la Busteni. Vom fi cazati la Pensiunea Amurgului 3*, chiar la baza Muntilor Bucegi si a padurii ce ne inconjoara.

 

 

Program Outdoor

Prin acreditarea Progressive Sports la organizatiile mondiale American Camp Association si International Camping Fellowship beneficiem de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor taberei. Programele sunt menite sa stimuleze procesul de invatare si dezvoltare prin experiente directe folosind activitati diverse (treasure hunt, capture the flag, mini-olympics, mountainbiking, escalada, curs de franghii, drumetii, jocuri de cercetasie si supravietuire si multe altele).

 

1. AVENTURA IN MUNTII BAIULUI (TELEGONDOLA AZUGA)

 

 • Plecare dimineata cu telegondola din Azuga.
 • Vizitare/drumetie a varfului si a partiei Sorica, din Muntii Baiului.

Info:

 • Toate traseele sunt adaptate pregatirii fizice a copiilor.
 • Daca este cazul se va merge in mai multe grupe in functie de nivelul de pregatire al fiecarui copil.
 • Se vor invata tehnici de urcare, de coborare, de respiratie, de relaxare pe parcursul unui traseu montan
 • Se vor invata tehnici de fotografiere montana.
 • Se vor face exercitii de antrenament si de incalzire pentru toate grupele de muschi folosite in cadrul excursiilor
 • Turele vor fi in locatii splendide din punct de vedere al peisajelor si al naturii.

 

2. EXCURSII SI DRUMETII USOARE IN IMPREJURIMILE BUSTENIULUI

 

 • Valea Spumoasa
 • Cascada Urlatoare
 • Escapade Adventure Park

 

3. Initiere in alpinism si escalada montana

 

 • Toate traseele sunt adaptate pregatirii fizice a copiilor.
 • Fiecare copil va parcurge traseul individual
 • Tot echipamentul necesar: casca de protectie, coarda, ham sunt oferite de catre noi pentru fiecare copil
 • Se vor invata tehnici pentru ascensiunea unui perete de stanca aproape vertical, tehnici de coborare (in rapel), tehnici de ancorare, tehnici de siguranta, diferite noduri folosite in alpinism etc.
 • Se vor face exercitii de antrenament si de incalzire inaintea fiecarui antrenament la stanca.
 • Turele vor fi in locatii splendide din punct de vedere al peisajelor si al naturii.

 

4. Cursuri de supravietuire in natura

 

 • Aprinderea focului in padure
 • Gasirea si obtinerea apei
 • Construirea unui adapost in padure
 • Orientarea dupa soare si busola
 • Confectionarea de unelte
 • Recunoasterea fenomenelor meteorologice
 • Montarea si demontarea cortului
 • Curs de franghii si noduri
 • Curs de prim ajutor

 

5. Jocuri interactive

 

Mini-Olympics:
Mini-olimpiada sportiva contine diferite probe atat atletice (alergare, stafeta, jocuri de echilibru, jocuri de rapiditate in reactive, exercitii de “ski training”) cat si sportive (inot, fotbal) cu grade diferite de dificultate in functie de abilitatile fizice ale copiilor. Copiii vor concura in echipa pentru a castiga cupa “Mini-Olympics” castigata in urma punctajelor pe echipa.

 

Intrecere Angry Birds:
Copiii vor fi impartiti in echipe prin tragere la sorti (Pasari Rosii/Galbene vs. Porci Verzi). Intrecerea consta in aruncarea cu baloane pline cu apa in echipa adversa (care este grupata intr-o zona cu denivelari din padure) pana cand sunt doborati toti membrii echipei. Echipele se schimba intre ele, iar echipa castigatoare este cea care a folosit cat mai putine incercari. Copiii vor purta masti cu Angry Birds pe care si le confectioneaza singuri, cu 1 zi inainte, in cadrul unui atelier de dezvoltare personala.

 

Maraton montan:
Copiii vor fi impartiti pe grupe si vor alerga in stil “stafeta” un traseu montan de aproximativ 500 m, care va fi amenajat in padurea de langa pensiunea noastra. Activitatea are rolul de a stimula copii catre competitie si de a-i familiariza cu conceptul de maraton de alergare.

 

Stafeta cu obstacole:
Stafeta cu obstacole: Copiii vor fi impartiti pe grupe si vor parcurge un traseu cu obstacole in padure. Traseul va avea aproximativ 300 m lungime si va avea diferite obstacole: sarituri peste copac, cauciucurile, aruncarea grendei, lemnele, jaloanele, bidonul de apa, panza de paianjen, schiurile, puntea indiana etc.

 

Tir cu arcul:

Copiii vor fi impartiti in grupe si vor avea mai multe incercari de a nimeri mijlocul tintei cu sagetile.

 

Alpine Roller Coaster: 

Copiii vor avea parte de multa distractie pe sania toboggan din cadrul partiei Fun Park Busteni. Toti copiii vor fi insositi de un adult pe traseul cu tobogganul.

 

Dezvoltare personala

Programele de dezvoltare personala au deja o traditie de 5 ani in cadrul taberelor de vara pe care le organizam. Am integrat aceste programe de dezvoltare personala in cadrul taberelor noastre pentru a incuraja importanta educatiei non-formale in procesul de crestere, educare si dezvoltare emotionala a copiilor inca de la varste fragede.

In fiecare dupa-amiaza alaturi de activitatile si jocurile de dezvoltare personala copiii vor paricipa si la ateliere de stiinte interactive pe care le vom desfasura in natura. Stiintele naturii si activitatile sportive combina doua dintre cele mai importante si benefice activitati pe care copiii le intalnesc intr-o tabara la munte. 

Asadar, fiecare zi petrecuta impreuna va avea scopul de a fi alaturi de copii in dezvoltarea fizica armonioasa, dar si in descoperirea naturii.

Partea de stiinte va presupune de la descoperirea diversitatii de plante si animale din mediul montan, pana la conservarea vietii salbatice, ecologie si cunoasterea microorganismelor invizibile ochiului liber. Toate aceste cunostinte pot face diferenta intre a putea sau nu supravietui in natura salbatica si uneori ostila.

Bagaj Necesar

Pentru a va usura munca in pregatirea bagajului copilului dumneavostra am venit cu cateva sfaturi pentru dumneavoastra:

 • Nu incarcati bagajul cu articole de imbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabara la munte.
 • O lista cu inventarierea hainutelor copilului ar fi binevenita deoarece acestea se pot incurca foarte usor.
 • De asemenea va sfatuim sa ii puneti in bagaj si cateva medicamente pentru raceala sau gripa, constipatie etc., medicamente care i-au fost administrate in trecut si pentru care nu prezinta vreo alergie.
 • Va sugeram sa nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute si pot distrage atentia copilului de la jocurile de cabana
 • In continuare aveti lista cu lucrurile care nu ar trebui sa lipseasca din bagajul copilului:

 

 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumetii)
 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)
 3. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)
 4. pantaloni scurţi
 5. tricouri (1/zi)
 6. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) + un pulover, polar etc.
 7. haină pentru seară
 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)
 9. trening
 10. şapcă, ochelari pentru soare
 11. crema protectie solara
 12. lenjerie intimă
 13. pijama
 14. pelerină de ploaie
 15. şlapi sau papuci de casă
 16. bidon pentru apă (din plastic, maximum 1 litru) 
 17. trusă de toaletă
 18. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea medicului taberei)
 19. Dezinfectant de maini + servetele umede si uscate

 

Ce spun parintii

intrebari si raspunsuri

 

Cum se face inscrierea intr-o tabara?

Inscriere in tabara se face completand formularul de inscriere, cu toate datele cerute, din sectiunea: http://www.progressivesports.ro/inscriere

Ulterior va vom trimite prin email-ul specificat de dvs. in formular, detaliile pentru rezervarea locului.

Cum se rezerva locul in tabara?

Rezervarea ferma a locului in tabara se face prin plata unui avans in valoare de 300 lei/copil in contul pe care vi-l vom specifica prin email.

Va rugam sa specificati numele complet al copilului si perioada taberei in care vreti sa il inscrieti, in sectiunea "Detalii" din ordinul de plata (OP).

Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in tabara?

Actele necesare pentru inscrierea in tabara sunt:

1. Adeverinta medicala de la medicul de familie cu mentiunea "apt pentru efort"

2. Aviz epidemiologic

3. Regulamentul de participare in tabara (pe care vi-l vom trimite prin email). Acesta trebuie citit si semnat.

Toate actele se aduc in original fie la intalnirea din Gara de Nord la plecarea in tabara, fie direct la pensiunea/hotelul unde se tine tabara.

Ce se intampla in cazul anularii rezervarii?

In cazul in care din motive ce tin de imprejurari neprevazute copilul nu poate participa in tabara, avansul de 300 de lei se va fi transferat pentru o alta tabara din sezonul care urmeaza. Avansul nu este returnabil, dar, in cazuri exceptionale, putem face si acest lucru.

 

Ce se intampla cand copilul este nevoit sa plece mai devreme de sfarsitul taberei?

Daca din motive neprevazute initial copilul este nevoit sa plece mai devreme din tabara atunci va vom achita diferenta zilelor ramase, in termen de maxim 7 zile.

Sunt permise telefoanele mobile si tabletele?

Tabletele nu sunt permise in tabara.

Nu putem sa restrictionam comunicarea dintre dvs. si copilul dvs., asa ca daca considerati ca este necesar sa ii dati un telefon mobil prin care sa comunice cu dvs. atunci noi nu avem nimic impotriva acestui lucru.

Comunicarea dintre dvs. si copil (in cazul in care nu are telefon mobil) se face prin telefonul coordonatorului taberei.

Cum vor sta in camera copiii?

Copiii vor sta in camere cate minim 2 si maxim 4 persoane (in cele mai multe cazuri vor sta cate 3 in camera). Daca se doreste o exceptie de la aceasta regula, pentru cazuri speciale, atunci putem sa indeplinim si aceasta cerinta, in masura gradului de ocupare a pensiunii/hotelului.

Din ce este alcatuit meniul?

Meniul este alcatuit din alimente sanatoase si este adaptat la nivelul de varsta al participantilor.

Nu vom avea sucuri acidulate si alimente semi-preparate, ci doar mancare sanatoasa.

Avem deasemenea pentru copii si suplimente pe partie: biscuiti, ceai, ciocolata etc.

Are nevoie copilul de bani suplimentari la el?

Copilul nu are nevoie de bani suplimentari din cauza ca tot ce va avea nevoie va avea din partea organizatorilor.

Copiii nu sunt lasati sa-si cumpere dulciuri/sucuri de la magazin.

Toate costurile suplimentare taberei (daca este cazul) le vom regla doar cu dvs. la inceputul sau la sfarsitul taberei.

Organizati si transportul dus-intors ?

In majoritatea taberelor asiguram si transportul dus-intors al copiilor in tabara. Locurile din care organizam transportul sunt Bucuresti si Ploiesti.

Transportul poate fi inclus in pret sau contra cost (va rog sa verificati oferta pentru aceste detalii).

Transportul se va face cu trenul (pentru: siguranta copiilor, evitarea traficului si blocajelor specifice DN1, libertate de miscare, inchegarea grupului etc.) si cu microbuzul din gara pana la pensiune/hotel. 

Cum sunt transportate bagajele?

Toate bagajele (trolere, genti, rucsaci, echipament de schi, biciclete etc.) este transportat cu microbuzul nostru, separat fata de transportul copiilor cu trenul. Copiii nu vor avea la ei decat un rucsac mic cu un sendvis, apa, fructe, jucarii, o carte etc. Toate bagajele mari le vom transporta noi direct la pensiune/hotel cu microbuzul.

Ce se intampla daca nu e zapada?

In cazul in care nu este zapada in perioada in care este programata tabara, atunci tabara va fi mutata in alta perioada din acelasi an.

Daca tabara este in vacanta de iarna, atunci perioada in care se va muta va fi tot una de vacanta. Acest lucru nu s-a intamplat in ultimii ani din cauza ca statiunile unde sunt organizate taberele dispun de tunuri cu zapada artificiala, care suplinesc lipsa zapezii naturale.

In cazul in care tabara nu se poate amana intr-o alta perioada convenabila pentru dvs., atunci avansul ramane valabil pentru o alta tabara organizata de noi din acelasi sezon sau din urmatorul sezon.

Cum este organizat programul sportiv/outdoor?

Programele outdoor (activitati, schi, snowboard etc.) sunt adaptate la nivel de varsta si de conditie fizica al participantilor.

Programele sunt facute in asa fel incat toti copiii sa poata face fata intensitatii activitatilor.

Cum este organizat programul de dezvoltare personala?

Programul de dezvoltare personala este adaptat la nivelul de varsta al participantilor. Activitatile sunt gandite in asa fel incat toti copiii pot intelege si participa la activitati. Programele sunt sustinute de catre trainerii nostri acreditati si cu o mare experienta in acest domeniu.

Care este limba de interactiune?

Limba cu care vom interactiona cu copiii este romana. Daca in tabara sunt copii de alta nationalitate atunci vom comunica cu acestia in limba engleza.

Pentru taberele cu specific de limba engleza, comunicarea se va face in limba engleza.

Inscrierile se pot face individual sau numai in grup?

Majoritatea taberelor sunt destinate inscrierilor individuale. In cele mai multe cazuri nu alaturam inscrierile individuale cu cele de grup. Daca acest lucru se intampla va vom anunta inainte de momentul inscrierii.

Avem unele perioade care sunt destinate si grupurilor. In general, perioadele pentru acestea nu sunt afisate public pe site-ul nostru. Avem constant grupuri de la gradinite si scoli particulare romanesti cat si de la scoli internationale/europene.

 

Pret

Tabara BUSTENI Adventure 


Pretul taberei este de 1500 LEI


Observatii:

 • Pentru grupuri de copii, copii din aceeasi familie sau inscrieri in tabere consecutive oferim discounturi. Sunati-ne si intrebati-ne! Suntem flexibili!
 • Transportul dus-intors Bucuresti-Poiana Brasov NU este asigurat. Transportul va fi individual, asigurat de catre parinti.

Tabara Busteni Adventure 

rezerva acum un loc!

 

 • LOCURILE SUNT LIMITATE VA RUGAM SA REZERVATI DIN TIMP !
 • Pentru rezervarea FERMA a locurilor in tabara se plateste un avans de 300 de lei, in contul specificat dupa completarea formularului de inscriere. Restul sumei se achita la sosirea in tabara. Avansul nu este returnabil, dar este transmisibil catre o alta perioada de tabara din acelasi an (vara sau iarna).