Tabara Mountainbike / Drumetii - Busteni - Perioada ocupata

23 August 2020 - 28 August 2020
Detalii despre tabara mai jos

Descriere Generala

Tabara de Mountainbike & Drumetii de la Busteni este conceputa pentru categoria de varsta 12-16 ani si are un program dedicat acestei categorii de varsta. Vor fi doua programe principale pe care le vom face cu copiii: cel de mountainbike care va fi axat pe trasee montane/de padure (prin: Platoul Bucegi, Muntii Baiului, Valea Azugii etc.) si va avea trasee usoare, medii si avansate in functie de nivel si de vreme; si cel de drumetii montane (Ex.: Platoul Bucegi, Muntii Bucegi, Canionul 7 scari, Pestera Ialomitei etc.) care va avea trasee usoare, medii si avansate in functie de nivel si de vreme.

Cele 2 activitati principale vor fi integrate in aceeasi tabara, dar cu programe diferite pentru fiecare grupa in parte (in functie de alegerea initiala facuta la inscriere).

Locatie - Busteni

Tabara se va desfasura la Busteni. Vom fi cazati la Pensiunea Amurgului, situata chiar la marginea padurii.

Am ales aceasta locatie datorita amplasarii ei, a zonei care ne inconjoara cat si a posibilitatilor multiple de a ne desfasura activitatile. Pensiunea va fi doar a noastra si vom beneficia de toate facilitatile existente.

Tabara de Mountainbike & Drumetii de la Busteni este conceputa pentru categoria de varsta 12-16 ani si are un program dedicat acestei categorii de varsta.

Vor fi doua programe principale pe care le vom face cu copiii: cel de mountainbike care va fi axat pe trasee montane/de padure (prin: Platoul Bucegi, Muntii Baiului, Valea Azugii etc.) si va avea trasee usoare, medii si avansate in functie de nivel si de vreme; si cel de drumetii montane (Ex.: Platoul Bucegi, Muntii Bucegi, Canionul 7 scari, Pestera Ialomitei etc.) care va avea trasee usoare, medii si avansate in functie de nivel si de vreme.

Cele 2 activitati principale vor fi integrate in aceeasi tabara, dar cu programe diferite pentru fiecare grupa in parte (in functie de alegerea initiala facuta la inscriere).

Bagaj Necesar

Pentru a va usura munca in pregatirea bagajului copilului dumneavostra am venit cu cateva sfaturi pentru dumneavoastra:

 • Nu incarcati bagajul cu articole de imbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabara la munte.
 • O lista cu inventarierea hainutelor copilului ar fi binevenita deoarece acestea se pot incurca foarte usor.
 • De asemenea va sfatuim sa ii puneti in bagaj si cateva medicamente pentru raceala sau gripa, constipatie etc., medicamente care i-au fost administrate in trecut si pentru care nu prezinta vreo alergie.
 • Va sugeram sa nu le dati copiilor telefoane mobile, console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute si pot distrage atentia copilului de la jocurile de cabana
 • In continuare aveti lista cu lucrurile care nu ar trebui sa lipseasca din bagajul copilului:

 

 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumetii)
 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)
 3. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)
 4. pantaloni scurţi
 5. tricouri (1/zi)
 6. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) + un pulover, polar etc.
 7. haină pentru seară
 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)
 9. trening
 10. şapcă, ochelari pentru soare
 11. crema protectie solara
 12. lenjerie intimă
 13. pijama
 14. pelerină de ploaie
 15. şlapi sau papuci de casă
 16. slipi/costum de baie
 17. bidon pentru apă (din plastic, maximum 1 litru)
 18. trusă de toaletă
 19. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea medicului taberei)

 

intrebari si raspunsuri

 

Cum se face inscrierea intr-o tabara?

Inscriere in tabara se face completand formularul de inscriere, cu toate datele cerute, din sectiunea: http://www.progressivesports.ro/inscriere

Ulterior va vom trimite prin email-ul specificat de dvs. in formular, detaliile pentru rezervarea locului.

Cum se rezerva locul in tabara?

Rezervarea ferma a locului in tabara se face prin plata unui avans in valoare de 300 lei/copil in contul pe care vi-l vom specifica prin email.

Va rugam sa specificati numele complet al copilului si perioada taberei in care vreti sa il inscrieti, in sectiunea "Detalii" din ordinul de plata (OP).

Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in tabara?

Actele necesare pentru inscrierea in tabara sunt:

1. Adeverinta medicala de la medicul de familie cu mentiunea "apt pentru efort"

2. Aviz epidemiologic

3. Regulamentul de participare in tabara (pe care vi-l vom trimite prin email). Acesta trebuie citit si semnat.

Toate actele se aduc in original fie la intalnirea din Gara de Nord la plecarea in tabara, fie direct la pensiunea/hotelul unde se tine tabara.

Ce se intampla in cazul anularii rezervarii?

In cazul in care din motive ce tin de imprejurari neprevazute copilul nu poate participa in tabara, avansul de 300 de lei se va fi transferat pentru o alta tabara din sezonul care urmeaza. Avansul nu este returnabil, dar, in cazuri exceptionale, putem face si acest lucru.

 

Ce se intampla cand copilul este nevoit sa plece mai devreme de sfarsitul taberei?

Daca din motive neprevazute initial copilul este nevoit sa plece mai devreme din tabara atunci va vom achita diferenta zilelor ramase, in termen de maxim 7 zile.

Sunt permise telefoanele mobile si tabletele?

Tabletele nu sunt permise in tabara.

Nu putem sa restrictionam comunicarea dintre dvs. si copilul dvs., asa ca daca considerati ca este necesar sa ii dati un telefon mobil prin care sa comunice cu dvs. atunci noi nu avem nimic impotriva acestui lucru.

Comunicarea dintre dvs. si copil (in cazul in care nu are telefon mobil) se face prin telefonul coordonatorului taberei.

Cum vor sta in camera copiii?

Copiii vor sta in camere cate minim 2 si maxim 4 persoane (in cele mai multe cazuri vor sta cate 3 in camera). Daca se doreste o exceptie de la aceasta regula, pentru cazuri speciale, atunci putem sa indeplinim si aceasta cerinta, in masura gradului de ocupare a pensiunii/hotelului.

Din ce este alcatuit meniul?

Meniul este alcatuit din alimente sanatoase si este adaptat la nivelul de varsta al participantilor.

Nu vom avea sucuri acidulate si alimente semi-preparate, ci doar mancare sanatoasa.

Avem deasemenea pentru copii si suplimente pe partie: biscuiti, ceai, ciocolata etc.

Are nevoie copilul de bani suplimentari la el?

Copilul nu are nevoie de bani suplimentari din cauza ca tot ce va avea nevoie va avea din partea organizatorilor.

Copiii nu sunt lasati sa-si cumpere dulciuri/sucuri de la magazin.

Toate costurile suplimentare taberei (daca este cazul) le vom regla doar cu dvs. la inceputul sau la sfarsitul taberei.

Organizati si transportul dus-intors ?

In majoritatea taberelor asiguram si transportul dus-intors al copiilor in tabara. Locurile din care organizam transportul sunt Bucuresti si Ploiesti.

Transportul poate fi inclus in pret sau contra cost (va rog sa verificati oferta pentru aceste detalii).

Transportul se va face cu trenul (pentru: siguranta copiilor, evitarea traficului si blocajelor specifice DN1, libertate de miscare, inchegarea grupului etc.) si cu microbuzul din gara pana la pensiune/hotel. 

Cum sunt transportate bagajele?

Toate bagajele (trolere, genti, rucsaci, echipament de schi, biciclete etc.) este transportat cu microbuzul nostru, separat fata de transportul copiilor cu trenul. Copiii nu vor avea la ei decat un rucsac mic cu un sendvis, apa, fructe, jucarii, o carte etc. Toate bagajele mari le vom transporta noi direct la pensiune/hotel cu microbuzul.

Ce se intampla daca nu e zapada?

In cazul in care nu este zapada in perioada in care este programata tabara, atunci tabara va fi mutata in alta perioada din acelasi an.

Daca tabara este in vacanta de iarna, atunci perioada in care se va muta va fi tot una de vacanta. Acest lucru nu s-a intamplat in ultimii ani din cauza ca statiunile unde sunt organizate taberele dispun de tunuri cu zapada artificiala, care suplinesc lipsa zapezii naturale.

In cazul in care tabara nu se poate amana intr-o alta perioada convenabila pentru dvs., atunci avansul ramane valabil pentru o alta tabara organizata de noi din acelasi sezon sau din urmatorul sezon.

Cum este organizat programul sportiv/outdoor?

Programele outdoor (activitati, schi, snowboard etc.) sunt adaptate la nivel de varsta si de conditie fizica al participantilor.

Programele sunt facute in asa fel incat toti copiii sa poata face fata intensitatii activitatilor.

Cum este organizat programul de dezvoltare personala?

Programul de dezvoltare personala este adaptat la nivelul de varsta al participantilor. Activitatile sunt gandite in asa fel incat toti copiii pot intelege si participa la activitati. Programele sunt sustinute de catre trainerii nostri acreditati si cu o mare experienta in acest domeniu.

Care este limba de interactiune?

Limba cu care vom interactiona cu copiii este romana. Daca in tabara sunt copii de alta nationalitate atunci vom comunica cu acestia in limba engleza.

Pentru taberele cu specific de limba engleza, comunicarea se va face in limba engleza.

Inscrierile se pot face individual sau numai in grup?

Majoritatea taberelor sunt destinate inscrierilor individuale. In cele mai multe cazuri nu alaturam inscrierile individuale cu cele de grup. Daca acest lucru se intampla va vom anunta inainte de momentul inscrierii.

Avem unele perioade care sunt destinate si grupurilor. In general, perioadele pentru acestea nu sunt afisate public pe site-ul nostru. Avem constant grupuri de la gradinite si scoli particulare romanesti cat si de la scoli internationale/europene.

 

Pret

Tabara Busteni Mountainbike / Drumetii


Pretul taberei este de 1450 LEI


Observatii:

 • Pentru grupuri de copii, copii din aceeasi familie sau inscrieri in tabere consecutive oferim discounturi. Sunati-ne si intrebati-ne! Suntem flexibili!
 • Transportul dus-intors Bucuresti-Busteni NU este asigurat. Transportul va fi individual (asigurat de parinti). O sa asiguram transportul bicicletelor pana in Busteni cat si retur, cu o zi inainte de plecarea din Bucuresti.
 • Transportul bicicletelor este asigurat de noi, cu microbuzul. La cerere se pot inchiria biciclete cu 50 lei/zi.

Tabara Busteni Mountainbike / Drumetii

rezerva acum un loc!

 

 • LOCURILE SUNT LIMITATE VA RUGAM SA REZERVATI DIN TIMP !
 • Pentru rezervarea FERMA a locurilor in tabara se plateste un avans de 300 de lei, in contul specificat dupa completarea formularului de inscriere. Restul sumei se achita la sosirea in tabara. Avansul nu este returnabil, dar este transmisibil catre o alta perioada de tabara din acelasi an (vara sau iarna).