Despre noi

Progressive Sports s-a nascut din pasiunea pentru schi si din dorinta de a insufla copiilor tainele acestui sport si stil de viata.

Am inceput să punem bazele scolii de schi si sa organizam taberele de schi pentru copii acum 14 ani. De atunci si pana acum am descoperit o lume care ne-a impulsionat sa mergem mai departe, sa cream si sa perfectionam tehnici si metode de a-i face pe cei mici sa invete si sa se dezvolte prin schi.

Progressive Sports este printre primele companii organizatoare de tabere private (tabere de schi/snowboard si tabere de aventura outdoor) pentru copii din Romania. Cu un numar de peste 130 de tabere organizate si peste 3500 de copii participanti la programele noastre in ultimii 14 ani, Progressive Sports are o experienta semnificativa in organizarea si coordonarea activitatilor pentru copii.

Taberele noastre sunt destinate atat copiilor scolari cat si celor prescolari si au un program si o metodica adaptata varstei si conditiei fizice a participantilor. Invatarea schiului se face prin joaca si exercitii specifice, iar scopul taberei, pe langa practicarea schiului, este acela de socializare şi integrare intr-un grup strain, de lucru in echipa, de castigare a increderii in sine si a bunei dispozitii şi nu in ultimul rand de castigare a independentei fata de parinti. Intreg programul taberei a fost conceput pentru a stimula socializarea si integrarea intr-un grup nou si de a-i antrena pe cei mici intr-un sport care speram sa se transforme intr-o pasiune pe viitor.

Coordonarea copiilor pe partie este o activitate complexa, care depinde de multi factori si care necesita experienta si organizare riguroasa. Prin prisma experientei acumulate atat ca organizator cat si prin prisma experientelor individuale ale instructorilor nostri, Progressive Sports are un nivel ridicat de organizare interna si de coordonare a grupelor de copii.

Pentru aceasta iarna am pregatit un program de tabere de schi/snowboard si dezvoltare personala destinat atat copiilor scolari cat si celor prescolari. Locatiile pentru tabere vor fi in Busteni si Poiana Brasov cat si in Austria, Franta si Bulgaria (Bansko). Grupele de schi si snowboard vor fi impartite in functie de nivelul individual al copiilor iar metodica de predare abordata este una internationala.

Progressive Sports este singurul organizator de tabere din Romania acreditat international de ICF si ACA (International Camping Fellowship / American Camp Association) si a fost desemnata “Cea mai buna scoala de schi a anului in Prahova” (2014). distinctie acordata in cadrul Forumului National al Turismului Montan. Deasemenea scoala noastra de schi este acreditata atat international de ISIA (International Ski Instructor Association) cat si national de catre ANMSR & ANSSR (Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania & Asociatia Nationala a Scolilor de Schi din Romania), afiliate FRSB (Federatiei Romane de Schi Biatlon). Progressive Sports este partener al FIS (Federatiei Internationale de Schi) fiind organizator al evenimentului World Snow Day– Bring Children to the Snow incepand cu editia de debut din 2012. Andrei Stefan (fondator Progressive Sports) este monitor-formator de schi gradul I si este unul dintre cei 12 monitori romani care au atestare internationala de predare a schiului alpin in tari precum (AT, BG, CZ, DE, DK, ES, FI, FR, IE, IT, RO, SK) in urma promovarii testului international de schi Eurotest din februarie 2015. Toate programele si atelierele/workshop-urile de dezvoltare personala din cadrul taberelor sunt livrate de trainerii companiei NextSteve (co-fondata de Andrei Stefan), companie premiata cu titlul de “Compania Anului 2012 in Educatie” de catre Junior Achievement Romania si “Premiul de Excelenta – Sectiunea Inovatie in Educatie” in cadrul Galei RoCS 2012.

Printre clientii nostri se numara atat scoli si gradinite particulare cat si scoli internationale, majoritatea din Bucuresti. Inscrierile se fac atat individual cat si pentru grupuri organizate.

Prin experienta acumulata am devenit fini psihologi in relatia noastra cu copiii cat si in relatiile dintre copii in general, reusind sa-i facem sa se simta bine atat pe partie cat si in toate activitatiile extra-schi si de dezvoltare personala pe care le desfasuram. Le vorbim pe limba lor, suntem atenti la detalii si avem grija de siguranta lor atat pe partie cat si in afara ei.

Punem suflet in toate activitatile pe care le facem cu copiii in tabara si incercam cat putem sa-i facem sa fie mai buni, mai prietenosi, mai ordonati, mai uniti, mai sportivi si deci mai sanatosi. Avem confirmarea ca facem un lucru valoros pentru educatia lor chiar din partea parintiilor.

Pentru noi cat si pentru cei mici este o bucurie sa mergem in aceste tabere de schi. De ce? Simplu ! Noua ne place sa-i invatam tot ce stim, iar ei se bucura de tot ceea ce inseamna conceptual o tabara, in principal, de micuta “comunitate” pe care o formeaza timp de o saptamana.

Nu de putine ori ne-am dezlipit cu greu de copiii, care cu lacrimi in ochi, vroiau sa mai ramana in continuare in tabara cu domnu’ monitor… Unii dintre ei chiar au ramas.

Astia suntem noi ! Va asteptam sa ne cunoasteti!

Andrei, Andra & echipa.