De ce tabere pentru copii?

Suntem innebuniti dupa schi. Asta este si motivul pentru care am facut nenumarate deplasari, cantonamente, antrenamente, excursii si tabere de schi in strainatate, in statiuni din Austria, Franta, Italia.

Acolo am vazut pentru prima data cum sunt organizate taberele pentru copii si cat de importante sunt acestea pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici.

Ne-am luat notite, ne-am perfectionat si am decis acum 6 ani sa organizam taberele pentru copii ca o alternativa a petrecerii timpului lor liber. O alternativa, spunem noi benefica, din foarte multe puncte de vedere.

In ultimii ani vacantele scolare erau petrecute, sau mai bine spus pierdute, de catre copii, fara sa faca nimic interesant, fara sa descopere un lucru sau un loc nou, fara sa-si faca noi prieteni, fara sa faca sport, fara sa se dezvolte intr-un anume fel. Acestea sunt poate cele mai importante motive pentru care un copil ar trebui sa vina in tabara.

O tabara de schi reprezinta pentru un copil aflat in crestere un mediu propice dezvoltarii. Il ajuta sa se concentreze la anumite lucruri de o intensitate alternanta. Il ajuta prin dezvoltarea abilitatiilor de comunicare si a celor de socializare cu alti copii, in alt mediu. Il invata sa se descurce singur in anumite momente si sa ia decizii variate (sa fac virajul la stanga sau la dreapta?, sa ocolesc denivelarea pe stanga sau pe dreapta?). Il fac mai sanatos, mai sportiv, mai mancacios, mai rosu in obraji. Chiar il fac!

…vezi oferta de tabere de schi 2010 – 2011!

Acum un an, in cadrul unui “exercitiu-competitie mai complex”, una dintre misiuni era sa se sara un gard. Dintr-o tabara de 20 de copii numai 5 dintre ei au sarit “decent” gardul, iar 10 dintre ei nici nu au avut intentia, instinctiva de altfel, de a duce mainile deasupra capului pentru a-l sari. Nu mi-a venit sa cred. Am crezut ca este totusi o simpla intamplare. Am oprit exercitiul mare si le-am dat misiunea sa se urce intr-un copac, stratul de zapada fiind de aproape 100 de cm in jurul lui. Nu l-a urcat nimeni… N-au stiut cum sa-l apuce…

Dragi parinti, lasati-va copiii in tabere active, de preferat in zone de munte! Lasati-i in tabere de schi, de mountainbike, de echitatie, de trekking, de aventura, de alpinism, de explorare, de cercetasi s.a.m.d.

Lasati-i si veti vedea ca dupa o saptamana vor veni mai maturi, mai indrazneti si cu mai multa pofta de viata.

Taberele Progressive Sports le ofera o alternativa la tot ce inseamna poluare, zgomot si jocuri pe calculator! Macar pentru o saptamana…

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.