Blog

Informare Covid-19

Avand in vedere ca, trecem printr-o perioada in care grija pentru sanatate si igiena sunt de o importanta esentiala, alaturi de partenerii nostri Ana Hotels vom implementa masurile de igienia, dezinfectie si protectie cu strictete si responsabilitate.

Asadar, in toate locatiile ANA HOTELS s-a întreprins un amplu plan de măsuri și s-a încheiat un parteneriat cu Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA, pentru a beneficia de suport din partea specialiștilor epidemiologi în realizarea acțiunilor și procedurilor optime, necesare limitării riscului de infectare cu virusul SARS-Cov2.

Weekend family / Trasee de o zi in familie, la munte

 

In luna iulie se desfasoara si programul Weekend family / Trasee de o zi in familie, la munte. 

Toate traseele propuse vor respecta normele sanitare in vigoare si se vor desfasura sub forma unor grupuri alcatuite DOAR din membrii familiei dvs. alaturi de un ghid Progressive Sports.

 

27 iunie: Azuga - Excursie Creasta Muntilor Baiului – Vf. Baiut – Creasta cu rododendron – retur prin Azuga sau Busteni (coborare).

Timp : 3-4 h

Grad de dificultate : ușor

One day challenge - Programe outdoor copii in luna iulie (bicicleta/drumetie/catarat)

 

In luna iulie va propunem programe outdoor pentru copii sub forma unor aventuri de o zi - One day challenge (bicicleta/drumetie/catarat), destinate grupurilor de copii (4-6 copii)

 

7 iulie (Marti): Drumetie Sinaia – Cota 1400 – Platoul Bucegi – retur pe Piciorul Pietrei Arse/Poiana Stanii sau Gondola (in functie de vreme si conditia fizica a participantilor).

Descriere: traseul este destinat copiilor intre 10-13 ani.

 

8 iulie (Miercuri): Bike Day 1: Snagov (+ Palatul Snagov).

Noutati programe vara 2020

Dragi parinti si copii,

Inainte de toate speram cu sunteti bine si sanatosi. Ultimele trei luni au fost pentru toata lumea dificile si cu multe intrebari, fara raspunsuri concrete.

Cu totii ne gandim la mult asteptata VARA, la vacanta, la tabere si la distractia pe care o simtim cand suntem impreuna...insa, din pacate, pana in momentul de fata normele legislative sunt incerte (sau nu exista) in ceea ce priveste organizarea grupurilor de copii.

Decorăm ouă de Paște în tabără - Tehnica Șervețelului

Se apropie una dintre cele mai importante sărbători si asta trebuie să fie un motiv de bucurie și liniște, chiar dacă nu putem avea alături toate persoanele dragi.

Anul acesta va fi un Paște altfel pentru noi toți. Cu siguranță au fost ani în care ne doream să ne petrecem mai mult timp împreună cu copiii, să ne jucăm cu ei sau să bucătărim, dar timpul poate nu a fost mereu de partea noastră. Acum însă, pentru ca stăm acasă, avem timp pentru toate aceste activități care odinioară pareau foarte greu de realizat.

Noutati Tabere 2015

Anul acesta am pregatit cel mai bun program de tabere de vara pentru copii de pana acum, mergand pe principiul “educatie prin aventura”.

Prin acreditarea Progressive Sports la organizatiile mondiale American Camp Association si International Camping Fellowship beneficiem de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor taberei. Programele sunt menite sa stimuleze procesul de invatare si dezvoltare prin experiente directe folosind activitati diverse (treasure hunt, capture the flag, mini-olympics, mountainbiking, escalada, curs de franghii, drumetii, jocuri de cercetasie si supravietuire si multe altele).

World Snow Day Busteni

Pe data de 22 ianuarie 2012, în 39 de ţări si 225 de locatii din întreaga lume se sărbătoreşte “World Snow Day” sau Ziua Mondială a Zăpezii eveniment organizat sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

World Snow Day este o zi în care copiii sunt invitaţi să participe, alături de familiile lor, la activităţile sportive pe zăpada organizate cu acest prilej.

Şcoala de schi “Progressive Sports” te aşteaptă pe pârtia Kalinderu să iei parte la lecţii de schi gratuite pentru copii, dar şi să beneficiezi de reduceri la închirierea echipamentelor de schi, snowtubing, magic-carpet si carusel. În acelaşi timp, ai ocazia să participi la concursuri şi  să te bucuri de premii atractive.

Schiul este un sport extraordinar, intr-un cadru de vis

Interviu publicat in Revista “Slab sau Gras” decembrie 2010


Andrei Stefan: “Schiul este un sport extraordinar, intr-un cadru de vis”

Personal, nu schiez. Dar imi doresc foarte mult sa invat, iar cand voi decide sa fac asta, prima si singura mea optiune ca instructor personal de schi va fi Andrei Stefan. Are doar 24 de ani, insa a realizat foarte multe pana acum. Medaliile, distinctiile, concursurile castigate, dar mai ales pasiunea pentru sport il recomanda drept monitorul perfect. Iar Andrei e expert in domeniu. Am stat de vorbă cu el si am aflat o multime de informatii interesante. Lectura placuta si… coborare lina!

Evaluarea nivelului de schi al copiilor

Scoala de schi Progressive Sports a perfectionat de-a lungul timpului un mod de evaluare a nivelului de schi a copiilor. Acest ghid de evaluare este in acelasi timp un ghid al pasilor necesari pentru a invata sau a perfectiona tehnica de schi. Este un proces clar, simplu si inteligent si este format din 5 nivele de dificultate (Verde, Albastru, Rosu, Negru si Auriu). Toate elementele din cadrul fiecarui nivel sunt sustinute de exercitii menite sa dezvolte si sa imbunatateasca gradul de conditie fizica, de tehnica si de echilibru a fiecarui copil in parte.

De ce tabere pentru copii?

Suntem innebuniti dupa schi. Asta este si motivul pentru care am facut nenumarate deplasari, cantonamente, antrenamente, excursii si tabere de schi in strainatate, in statiuni din Austria, Franta, Italia.

Acolo am vazut pentru prima data cum sunt organizate taberele pentru copii si cat de importante sunt acestea pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici.

Ne-am luat notite, ne-am perfectionat si am decis acum 6 ani sa organizam taberele pentru copii ca o alternativa a petrecerii timpului lor liber. O alternativa, spunem noi benefica, din foarte multe puncte de vedere.

In ultimii ani vacantele scolare erau petrecute, sau mai bine spus pierdute, de catre copii, fara sa faca nimic interesant, fara sa descopere un lucru sau un loc nou, fara sa-si faca noi prieteni, fara sa faca sport, fara sa se dezvolte intr-un anume fel. Acestea sunt poate cele mai importante motive pentru care un copil ar trebui sa vina in tabara.