Blog

Noutati Tabere 2015

Anul acesta am pregatit cel mai bun program de tabere de vara pentru copii de pana acum, mergand pe principiul “educatie prin aventura”.

Prin acreditarea Progressive Sports la organizatiile mondiale American Camp Association si International Camping Fellowship beneficiem de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor taberei. Programele sunt menite sa stimuleze procesul de invatare si dezvoltare prin experiente directe folosind activitati diverse (treasure hunt, capture the flag, mini-olympics, mountainbiking, escalada, curs de franghii, drumetii, jocuri de cercetasie si supravietuire si multe altele).

World Snow Day Busteni

Pe data de 22 ianuarie 2012, în 39 de ţări si 225 de locatii din întreaga lume se sărbătoreşte “World Snow Day” sau Ziua Mondială a Zăpezii eveniment organizat sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

World Snow Day este o zi în care copiii sunt invitaţi să participe, alături de familiile lor, la activităţile sportive pe zăpada organizate cu acest prilej.

Şcoala de schi “Progressive Sports” te aşteaptă pe pârtia Kalinderu să iei parte la lecţii de schi gratuite pentru copii, dar şi să beneficiezi de reduceri la închirierea echipamentelor de schi, snowtubing, magic-carpet si carusel. În acelaşi timp, ai ocazia să participi la concursuri şi  să te bucuri de premii atractive.

Schiul este un sport extraordinar, intr-un cadru de vis

Interviu publicat in Revista “Slab sau Gras” decembrie 2010


Andrei Stefan: “Schiul este un sport extraordinar, intr-un cadru de vis”

Personal, nu schiez. Dar imi doresc foarte mult sa invat, iar cand voi decide sa fac asta, prima si singura mea optiune ca instructor personal de schi va fi Andrei Stefan. Are doar 24 de ani, insa a realizat foarte multe pana acum. Medaliile, distinctiile, concursurile castigate, dar mai ales pasiunea pentru sport il recomanda drept monitorul perfect. Iar Andrei e expert in domeniu. Am stat de vorbă cu el si am aflat o multime de informatii interesante. Lectura placuta si… coborare lina!

Evaluarea nivelului de schi al copiilor

Scoala de schi Progressive Sports a perfectionat de-a lungul timpului un mod de evaluare a nivelului de schi a copiilor. Acest ghid de evaluare este in acelasi timp un ghid al pasilor necesari pentru a invata sau a perfectiona tehnica de schi. Este un proces clar, simplu si inteligent si este format din 5 nivele de dificultate (Verde, Albastru, Rosu, Negru si Auriu). Toate elementele din cadrul fiecarui nivel sunt sustinute de exercitii menite sa dezvolte si sa imbunatateasca gradul de conditie fizica, de tehnica si de echilibru a fiecarui copil in parte.

De ce tabere pentru copii?

Suntem innebuniti dupa schi. Asta este si motivul pentru care am facut nenumarate deplasari, cantonamente, antrenamente, excursii si tabere de schi in strainatate, in statiuni din Austria, Franta, Italia.

Acolo am vazut pentru prima data cum sunt organizate taberele pentru copii si cat de importante sunt acestea pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici.

Ne-am luat notite, ne-am perfectionat si am decis acum 6 ani sa organizam taberele pentru copii ca o alternativa a petrecerii timpului lor liber. O alternativa, spunem noi benefica, din foarte multe puncte de vedere.

In ultimii ani vacantele scolare erau petrecute, sau mai bine spus pierdute, de catre copii, fara sa faca nimic interesant, fara sa descopere un lucru sau un loc nou, fara sa-si faca noi prieteni, fara sa faca sport, fara sa se dezvolte intr-un anume fel. Acestea sunt poate cele mai importante motive pentru care un copil ar trebui sa vina in tabara.